NSK 2018: ВОЙНА И МИР

Oorlog en Vrede: Kom auditie doen!

„Als iedereen voor zijn eigen overtuigingen zou vechten zou er geen oorlog zijn.” – Leo Tolstoj, uit Oorlog en Vrede

In oktober van dit jaar vinden de audities plaats voor het Nederlands Studenten Kamerkoor, voor het project van volgend jaar: “Война и Мир,” of “Oorlog en Vrede,” vernoemd naar het literaire werk uit 1869 van de Russische schrijver Leo Tolstoj.

2018 is een jaar van herdenking – het einde van de Eerste Wereldoorlog zal immers 100 jaar geleden zijn. Maar het is ook belangrijk om verder te denken – want ook vandaag zijn er nog conflicten in de wereld.

Het oeroude conflict tussen oorlog en vrede heeft altijd verhalen en emoties met zich mee gebracht, die hun uitweg vonden in de kunst. Van glorieuze cavaleriecharges tot de verschrikkingen van loopgraven, de kritiek op het achteloos bagatelliseren van mensenlevens en het eeuwige verlangen naar vrede. Het NSK heeft voor het project van 2018 een serie aan prachtige modern-klassieke koorstukken op het programma staan, waarin dergelijke sentimenten als muziek worden uitgedragen.

Lijkt het jou wat om mee te doen met dit project? Om naast het zingen ook geweldig veel te leren en door heel Nederland te toeren? En daarnaast ook nog eens vrienden voor het leven te maken? Kom dan auditie doen in oktober op een locatie bij jou in de buurt! Je kunt je inschrijven via het auditieformulier op deze website.

Doe auditie!

Back To Top