NSK 2018: ВОЙНА И МИР

Oorlog en Vrede: Kom naar de concerten!

„Als iedereen voor zijn eigen overtuigingen zou vechten zou er geen oorlog zijn.” – Leo Tolstoj, uit Oorlog en Vrede

In februari 2018 geeft het Nederlands Studenten Kamerkoor door het hele land negen concerten in een spannend thema: “Война и Мир,” of “Oorlog en Vrede,” vernoemd naar het literaire werk uit 1869 van de Russische schrijver Leo Tolstoj.

2018 is een jaar van herdenking – het einde van de Eerste Wereldoorlog zal immers 100 jaar geleden zijn. Maar het is ook belangrijk om verder te denken – want ook vandaag zijn er nog conflicten in de wereld.

Het oeroude conflict tussen oorlog en vrede heeft altijd verhalen en emoties met zich mee gebracht, die hun uitweg vonden in de kunst. Van glorieuze cavaleriecharges tot de verschrikkingen van loopgraven, de kritiek op het achteloos bagatelliseren van mensenlevens en het eeuwige verlangen naar vrede. Het NSK heeft voor het project van 2018 een serie aan prachtige modern-klassieke koorstukken op het programma staan, waarin dergelijke sentimenten als muziek worden uitgedragen.

In februari van 2018 zal het NSK een tour door heel Nederland maken waar jong en oud de fantastische ervaring van een NSK-concert kan meemaken. Concerten die niet alleen gaan om luisteren, maar om ervaren, met humor, ontroering en stof tot nadenken. Kijk op onze pagina met praktische informatie voor de data van de concerten. Binnenkort kunt u ook via onze website kaartjes aanschaffen.

Back To Top