Nederlands Studenten Kamerkoor https://nskk.nl Tue, 22 Sep 2020 07:20:09 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 Reünie NSK 2020 https://nskk.nl/reunie-nsk-2020/ Tue, 22 Sep 2020 07:20:09 +0000 https://nskk.nl/?p=3279 Na 197 dagen was het eindelijk zo ver: de reünie van NSK 2020 “Chants d’Amour” ❤️ Wat was het een geweldige dag om weer (op afstand) met elkaar samen te kunnen zingen, lachen en frisbeeën. De romantische fruittuin pastte dan ook uitstekend bij het thema van afgelopen jaar! We bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan […]

Het bericht Reünie NSK 2020 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Na 197 dagen was het eindelijk zo ver: de reünie van NSK 2020 “Chants d’Amour” ❤ Wat was het een geweldige dag om weer (op afstand) met elkaar samen te kunnen zingen, lachen en frisbeeën. De romantische fruittuin pastte dan ook uitstekend bij het thema van afgelopen jaar! We bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie dag.

Het bericht Reünie NSK 2020 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Terugblik op Chants d’Amour https://nskk.nl/terugblik-op-chants-damour/ Fri, 03 Apr 2020 15:15:53 +0000 https://nskk.nl/?p=3183 Ongeveer een maand geleden zong NSK 2020 haar laatste concert. We kijken terug op een fantastische concertenreeks en 2 heerlijke maanden samenzijn met de meest liefdevolle en fantastische groep zangers ooit. Het had niet mooier kunnen zijn. We danken onze fantastische dirigent Béni Csillag voor het onmogelijke mogelijk maken, repetitor Johannes Gierl voor zijn altijd […]

Het bericht Terugblik op Chants d’Amour verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Ongeveer een maand geleden zong NSK 2020 haar laatste concert. We kijken terug op een fantastische concertenreeks en 2 heerlijke maanden samenzijn met de meest liefdevolle en fantastische groep zangers ooit. Het had niet mooier kunnen zijn.

We danken onze fantastische dirigent Béni Csillag voor het onmogelijke mogelijk maken, repetitor Johannes Gierl voor zijn altijd kritische blik en heerlijke aanwezigheid, solist en rythmisch baken David de Goede voor het aandurven van deze uitdaging, zangcoaches Esther Putter en Niels Kuijers voor hun zorgen voor onze stemmen (hallo zon!), componist Mark van Platen voor zijn werk Aspetti d’amore, arrangeur Wijnand van Klaveren voor zijn prachtige bewerking van Schumann en de heerlijke Love-medley, Mark Kramer voor een geweldige promotievideo, de sponsoren, alle fondsen en alle andere mensen die op één of andere manier hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van Chants d’Amour. Dank jullie wel.

Met heel veel liefde ❤ NSK 2020

Op deze pagina is alle informatie over het project terug te vinden en via deze link is het concert in Utrecht nog eens te beluisteren.

Het bericht Terugblik op Chants d’Amour verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Lezing concert Den Haag – 19:30 https://nskk.nl/lezing-concert-den-haag-1930/ Mon, 24 Feb 2020 12:52:15 +0000 https://nskk.nl/?p=3158 Voorafgaand aan het concert in Den Haag op vrijdag 28 februari vindt een lezing plaats van Willien van Wieringen, gerelateerd aan het thema van Chants d’Amour. En de grootste is de liefde, zegt Paulus. Liefde in de Bijbel, het wil wat. Vele relaties worden beschreven, en al die verhalen staan ten dienste van het grootste […]

Het bericht Lezing concert Den Haag – 19:30 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Voorafgaand aan het concert in Den Haag op vrijdag 28 februari vindt een lezing plaats van Willien van Wieringen, gerelateerd aan het thema van Chants d’Amour.
En de grootste is de liefde, zegt Paulus. Liefde in de Bijbel, het wil wat. Vele relaties worden beschreven, en al die verhalen staan ten dienste van het grootste liefdeskoppel: dat van God en zijn bruid Israël. Het Oude Testament vertelt over God als een bezorgde man, een jaloerse minnaar, een liefhebbende echtgenoot. Bijbelwetenschapper en Neerlandicus Willien van Wieringen laat u kennismaken met deze kant van JHWH.

De inleiding is gratis toegankelijk voor concertbezoekers en zal beginnen om 19:30.

Het bericht Lezing concert Den Haag – 19:30 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Inleiding concert Rotterdam – 19:45 https://nskk.nl/inleiding-concert-rotterdam-1945/ Fri, 14 Feb 2020 11:16:47 +0000 https://nskk.nl/?p=3149 Vandaag wordt de première van onze concertreeks Chants d’Amour ingeleid door niemand minder dan dirigent Béni Csillag, die het thema en de keuze van het repertoire aan u zal toelichten. Opdrachtcomponist Mark van Platen geeft een inleiding op de wereldpremière van zijn stuk Aspetti d’amore. Vervolgens zal componist Wijnand van Klaveren vertellen over het arrangement […]

Het bericht Inleiding concert Rotterdam – 19:45 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Vandaag wordt de première van onze concertreeks Chants d’Amour ingeleid door niemand minder dan dirigent Béni Csillag, die het thema en de keuze van het repertoire aan u zal toelichten. Opdrachtcomponist Mark van Platen geeft een inleiding op de wereldpremière van zijn stuk Aspetti d’amore. Vervolgens zal componist Wijnand van Klaveren vertellen over het arrangement dat hij speciaal voor ons maakte van Schumanns beroemde liederencyclus Frauenliebe und Leben. De inleiding is gratis toegankelijk voor concertbezoekers en zal beginnen om 19:45.

Het bericht Inleiding concert Rotterdam – 19:45 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Aankondiging try-out https://nskk.nl/aankondiging-try-out/ Tue, 11 Feb 2020 08:52:59 +0000 https://nskk.nl/?p=3140 Na weken en dagen repeteren geeft het NSK vanavond een proefconcert. U bent van harte welkom om de eerste klanken van Chants d’Amour te komen beluisteren! Wat? Try-out NSK 2020: Chants d’Amour Waar? Bostheater, de Zonnewende, Esscheweg 78, St. Michielsgestel Wanneer? Dinsdag 11 februari, 20:15 uur (inloop vanaf 19:45)

Het bericht Aankondiging try-out verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Na weken en dagen repeteren geeft het NSK vanavond een proefconcert. U bent van harte welkom om de eerste klanken van Chants d’Amour te komen beluisteren!

Wat? Try-out NSK 2020: Chants d’Amour
Waar? Bostheater, de Zonnewende, Esscheweg 78, St. Michielsgestel
Wanneer? Dinsdag 11 februari, 20:15 uur (inloop vanaf 19:45)

Het bericht Aankondiging try-out verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
NSK in Spiegelzaal https://nskk.nl/nsk-in-spiegelzaal/ Mon, 27 Jan 2020 11:50:41 +0000 https://nskk.nl/?p=3112 Zondagochtend was er een kleine sneakpreview van NSK 2020! Het Nederlands Studenten Kamerkoor was te gast bij Hans van den Boom in het programma Spiegelzaal op NPO Radio 4 en zong, live vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam, enkele delen uit het programma Chants d’Amour. Uitzending gemist? Luister het hier terug!

Het bericht NSK in Spiegelzaal verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Zondagochtend was er een kleine sneakpreview van NSK 2020! Het Nederlands Studenten Kamerkoor was te gast bij Hans van den Boom in het programma Spiegelzaal op NPO Radio 4 en zong, live vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam, enkele delen uit het programma Chants d’Amour.

Uitzending gemist? Luister het hier terug!

Het bericht NSK in Spiegelzaal verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Onze hoofdsponsor: de Amsterdam Business School https://nskk.nl/onze-hoofdsponsor-de-amsterdam-business-school/ Tue, 31 Dec 2019 10:15:33 +0000 https://nskk.nl/?p=3068 Liefde ervaar je nooit alleen, maar bij voorkeur met een partner. Dat is tenminste de zienswijze van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Hoe fortuinlijk is het dan dat ons koor in zijn zoektocht naar liefde op een droompartner is gestuit! Met veel genoegen en trots maken we bekend dat de Amsterdam Business School in 2020 als […]

Het bericht Onze hoofdsponsor: de Amsterdam Business School verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Liefde ervaar je nooit alleen, maar bij voorkeur met een partner. Dat is tenminste de zienswijze van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Hoe fortuinlijk is het dan dat ons koor in zijn zoektocht naar liefde op een droompartner is gestuit! Met veel genoegen en trots maken we bekend dat de Amsterdam Business School in 2020 als hoofdsponsor van het NSK optreedt. We zijn zeer verheugd dat de Amsterdam Business School de klassieke koormuziek een warm hart toedraagt. De steun van de ABS maakt Chants d’Amour mede mogelijk en draagt eraan bij dat veertig jonge zangers dit jaar wederom hun muzikale talenten verder kunnen ontwikkelen.

Het bericht Onze hoofdsponsor: de Amsterdam Business School verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Inzeepdag Chants d’Amour https://nskk.nl/inzeepdag-chants-damour/ Wed, 11 Dec 2019 15:53:47 +0000 https://nskk.nl/?p=3020 Zaterdag 7 december, vroeg in de ochtend. Voor de deur van Zimihc in Utrecht verzamelt zich een groepje mensen. Er worden handen geschud en namen uitgewisseld. Dit zijn de mensen die door de audities zijn gekomen en nu samen een koor gaan vormen. En niet zomaar een koor! Nee, zij zijn het Nederlands Studenten Kamerkoor […]

Het bericht Inzeepdag Chants d’Amour verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Zaterdag 7 december, vroeg in de ochtend. Voor de deur van Zimihc in Utrecht verzamelt zich een groepje mensen. Er worden handen geschud en namen uitgewisseld. Dit zijn de mensen die door de audities zijn gekomen en nu samen een koor gaan vormen. En niet zomaar een koor! Nee, zij zijn het Nederlands Studenten Kamerkoor 2020. Uit alle hoeken van Nederland zijn ze hierheen gereisd vandaag, met één gezamenlijk doel: de inzeepdag van Chants d’Amour. Het begin van het grote avontuur.

Eenmaal veilig binnen de muren van de theaterzaal trapt het bestuur de dag af met een zeer geraffineerde bestuursact die het ijs meteen breekt. Esther en Niels – de zangcoaches – warmen de groep op voor een dag vocale inspanning. En daarmee kan de repetitiedag beginnen! Onder leiding van Béni en Johannes loopt het koor in één dag het hele repertoire door, van Duruflé en Escher tot Jolivet. Het wordt meteen duidelijk dat het een intensief en uitdagend project gaat worden.YouououououYouououYououYou! Maar, het belooft bovenal een geweldig project te worden met een fantastische groep zangers. Na deze succesvolle dag wordt er afgesloten met een biertje om de kelen af te koelen. Op naar het eerste repetitieweekend!

Het bericht Inzeepdag Chants d’Amour verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Reünie 2019 https://nskk.nl/reunie-2019/ Sat, 20 Jul 2019 13:22:01 +0000 https://nskk.nl/?p=2908 Voor een dag kwam het NSK 2019 weer bij elkaar om herinneringen op te halen, te quizzen voor eeuwige roem en samen te eten en te borrelen. Hiermee kwam dan toch echt een einde aan “In the Beginning”. We kijken terug op een prachtige NSK-editie, voor de eerste keer onder leiding van Béni Csillag. Het […]

Het bericht Reünie 2019 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Voor een dag kwam het NSK 2019 weer bij elkaar om herinneringen op te halen, te quizzen voor eeuwige roem en samen te eten en te borrelen. Hiermee kwam dan toch echt een einde aan “In the Beginning”. We kijken terug op een prachtige NSK-editie, voor de eerste keer onder leiding van Béni Csillag. Het was een feest!

Het bericht Reünie 2019 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Dagelijks Bestuur 2019-2020 https://nskk.nl/dagelijks-bestuur-2019-2020/ Wed, 05 Jun 2019 22:28:24 +0000 https://nskk.nl/?p=2862 Op dit moment bestaat er geen koor, maar gelukkig wel een bestuur! Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het project van 2020: Chants d’Amour. Aangevuurd door Béni Csillag zal NSK 2020 de liefde bezingen in al haar facetten. Informatie over het programma, de opdrachtcomponist en solist zal binnenkort online komen. Houd ons in […]

Het bericht Dagelijks Bestuur 2019-2020 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>
Op dit moment bestaat er geen koor, maar gelukkig wel een bestuur! Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het project van 2020: Chants d’Amour. Aangevuurd door Béni Csillag zal NSK 2020 de liefde bezingen in al haar facetten. Informatie over het programma, de opdrachtcomponist en solist zal binnenkort online komen. Houd ons in de gaten!

Op de foto v.l.n.r.:
David Bastings, penningmeester | Rieke Oosterhuis, acquisiteur | Dieks van Gogh, concertzaken en sponsoring |
Lieke Maier, PR-commissaris | Sara Corbey, voorzitter | Anna Jongeneel, koorzaken en sponsoring | Jitze van der Land, secretaris.

Het bericht Dagelijks Bestuur 2019-2020 verscheen eerst op Nederlands Studenten Kamerkoor.

]]>