Over ons


Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) is een projectkoor bestaande uit ongeveer 36 deelnemers dat ieder najaar opnieuw wordt samengesteld uit de meest talentvolle amateurzangers uit de Nederlandse studentenwereld. In een intensieve repetitieperiode van een inzeepdag, drie weekenden en een week werken zij samen aan een ambitieus programma waarmee ze op tournee gaan door heel Nederland. Het laatste concert vindt traditiegetrouw plaats in Het Concertgebouw te Amsterdam.

Het NSK biedt studenten dé gelegenheid kennis te maken met een uitdagend, modern-klassiek kamerkoorrepertoire. Elk jaar wordt er een professioneel programma uitgevoerd, waardoor meedoen aan het NSK voor velen een ontzettend leerzame, maar ook leuke ervaring is om nooit te vergeten! Dit is voor studenten een unieke kans om bijzonder repertoire uit te voeren waar de meeste studentenkoren niet aan toekomen. Ieder jaar komen er enkele componisten langs om hun stuk toe te lichten en met het koor te repeteren, een bijzondere ervaring! Sinds 2010 is er continu een zangcoach aanwezig om de zangers individuele en groepslessen te geven.
Let op! Het NSK is zeer goed te combineren met je eigen koor of orkest omdat het voornamelijk in de weekenden plaatsvindt en het hele project in totaal nog geen twee maanden in beslag neemt.

 

Back To Top