Artistiek Team

Béni Csillag

Dirigent


Béni Csillag (1976) begon zijn muzikale opleiding met vioollessen. Ook leerde hij dirigeren en leidde vanaf 2001 een aantal operaproducties. In 2005 begon hij met de studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In deze periode was hij ook verbonden aan de Utrechtse Studenten Cantorij. Tevens werd hij geselecteerd voor verscheidene masterclasses en was hij in 2013 als repetitor verbonden aan het Groot Omroepkoor en Cappella Amsterdam. Momenteel werkt hij als docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en dirigeert hij verschillende koren. In 2020 zal Béni voor de tweede keer het Nederlands Studenten Kamerkoor leiden.

Johannes Gierl

Repetitor

Johannes Gierl studeerde Koordirectie in Salzburg, Den Haag, Stockholm en Amsterdam bij onder andere Jos van Veldhoven, Fredrik Malmberg en Daniel Reuss. Hij volgde masterclasses bij onder meer Hans Leenders, Daniel Reuss en Herve Niquet. Naast zijn directiewerk is Johannes regelmatig actief als uitvoerend musicus, zowel als organist, pianist en als zanger. Tijdens zijn studie in Amsterdam studeerde hij zang bij Geert Berghs en hij is sinds 2012 lid van de Audi Jugendchorakademie in Duitsland. In maart 2019 heeft hij als ensemble-zanger deelgenomen aan het Meester&Gezellen project dat samenwerkte met het Helsinki Chamber Choir. Johannes werkt met diverse kamerkoren en koorgezelschappen in Nederland en was van 2016-2019 assistent bij het Toonkunstkoor Amsterdam. Hij werkte als repetitor voor onder andere Jos van Veldhoven bij Peter Dijkstra’s kamerkoor MUSA. In het Seizoen 2019/20 is hij als assistent verbonden bij het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Esther Putter

Zangcoach

De sopraan Esther Putter behaalde in 1999 het diploma klassiek zang, uitvoerend musicus. Op het moment van afstuderen was ze al ruimschoots werkzaam in de concertpraktijk. Zo zong ze in professionele ensembles als Collegium Vocale Gent (België) en Cappella Amsterdam. Door haar voortdurende vocale en artistieke groei lag een solo-carrière meer voor de hand. Met grote regelmaat wordt zij dan ook gevraagd als solist in oratoria, opera en muziektheater. Behalve als uitvoerend zangeres is Esther Putter volop actief als zangpedagoge. Zij heeft een bloeiende privé-praktijk aan huis en is geregeld te gast als vocale coach bij koren van zeer uiteenlopend niveau.

Niels Kuijers

Zangcoach


Niels studeerde koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium. Het ontwikkelen van de zangstem heeft daarbij altijd zijn aandacht gehad. In 2002 maakte hij kennis met de methode Lichtenberg. In 2007 heeft hij de driejarige opleiding tot stempedagoog volgens de methode Lichtenberg aan het Lichtenberger Institut in Duitsland afgerond. Vanuit de organisatie www.klankinitiatief.nl geeft hij diverse workshops voor (koor)zangers, stemvorming aan koren en individuele zangles. Aan de Toneelvakschool in Rotterdam verzorgt Niels de lessen stem en zang. Daarnaast dirigeert hij twee vaste koren en wordt hij regelmatig gevraagd als gastdirigent bij diverse koren.

Back To Top