Artistiek Team

Béni Csillag

Dirigent


Béni Csillag (1976) begon zijn muzikale opleiding met vioollessen. Ook leerde hij dirigeren en leidde vanaf 2001 een aantal operaproducties. In 2005 begon hij met de studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In deze periode was hij ook verbonden aan de Utrechtse Studenten Cantorij. Tevens werd hij geselecteerd voor verscheidene masterclasses en was hij in 2013 als repetitor verbonden aan het Groot Omroepkoor en Cappella Amsterdam. Momenteel werkt hij als docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en dirigeert hij verschillende koren. In 2022 zal Béni voor de derde keer het Nederlands Studenten Kamerkoor leiden.

Alba Roorda Martinez

Repetitor

Alba Roorda Martinez (1996) is dit jaar de repetitor en regie-assistent. Ze zingt al van jongs af aan, onder meer in NSK 2018 en 2020, en na een een gedegen basis als docent en community musician te hebben opgedaan aan het Conservatorium van Amsterdam bij de Opleiding Docent Muziek, is ze nu werkzaam als dirigent en producent. Daarnaast volgt ze de cursus Koordirectie voor Vakmusici aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en rondt ze de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam dit jaar af. Alba combineert haar grote liefde voor koormuziek graag met andere kunstdisciplines, en betrekt daarin maatschappelijke thema’s en persoonlijke verhalen.

Saskia Bonarius

Regisseur


Saskia Bonarius is opgeleid als actrice aan de toneelschool in Arnhem. Zij speelde o.a. bij Toneelgroep Amsterdam, Muziektheater De Plaats en won de publieksprijs 2008 met De Goede Dood van Wannie de Wijn. In 2009 raakte zij als regisseur verbonden aan Salone dell’ Opera, waar zij werkte met jonge zangers en instrumentalisten van de Nederlandse conservatoria. Die samenwerking leidde haar naar uiteenlopende muziektheater projecten van jazz, pop en fado tot opera. Saskia regisseerde kleine ensembles (o.a. De Grens van Jan-Peter de Graaff en De Schubertianen met pianist Tobias Borsboom) en werkte met verschillende koren bij Opera Zuid, Voisz Vocal Projects, De Nederlandse Opera Academie i.s.m. het Nederlands Kamerkoor, Opera Festa en Capella Brabant.

Bauwien van der Meer

Zangcoach

Bauwien studeerde aan het Koninklijke Conservatorium bij Sasja Hunnego en behaalde haar masterdiploma aan de Nieuwe Opera Academie. Bauwien was onder meer deelnemer aan de eerste lichting van het experimentele makerscollectief van het Kameroperahuis, waarin makers en performers samen tot actuele muziektheaterproducties komen, zoals in coproductie met 16 de Nederlandse Reisopera Being Arthur (Guinnevere) en Ik Vertrek (hoofdrol). In 2015 debuteerde ze bij de Nationale Opera als Mdma Cortese in Reimsreisje. Naast haar zangcarrière coacht ze veel koren en dirigeert zelf twee koren, het DKA (Dameskoor Almere) en het UKK (Utrechts Kamerkoor). Daarnaast zet ze zich in voor een gelijk speelveld van vrouwelijke en mannelijke componisten.

Back To Top