Artistiek Team

Béni Csillag

Dirigent


Béni Csillag (1976) begon zijn muzikale opleiding met vioollessen. Ook leerde hij dirigeren en leidde vanaf 2001 een aantal operaproducties. In 2005 begon hij met de studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In deze periode was hij ook verbonden aan de Utrechtse Studenten Cantorij. Tevens werd hij geselecteerd voor verscheidene masterclasses en was hij in 2013 als repetitor verbonden aan het Groot Omroepkoor en Cappella Amsterdam. Momenteel werkt hij als docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en dirigeert hij verschillende koren. In 2021 zal Béni voor de derde keer het Nederlands Studenten Kamerkoor leiden.

Alba Roorda Martinez

Repetitor

Alba Roorda Martinez (1996) zal dit jaar de rol van repetitor vervullen. Als deelnemer aan de NSK-projecten in 2018 en 2020 kent ze het NSK door en door. Al van jongs af aan zingt ze in koren, waar ook haar liefde voor koordirectie en het werken met groepen begon. Ze koos dan ook voor de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze dit najaar afstudeert als community musician. Ze volgt lessen koordirectie bij Fokko Oldenhuis en zang bij Pierre Mak. Eerdere docenten zijn onder andere Hans van de Brand en Tijs Krammer (directie), en Valeria Mignaco (zang). Momenteel is Alba repetitor van de Utrechtse Studenten Cantorij en Slotkoor, en ze dirigeerde in het verleden verschillende (kinder)koren. Haar grote liefde voor koormuziek combineert ze het liefst met andere kunstdisciplines. Ze zoekt de samenwerking met andere kunstenaars graag op om voorstellingen over persoonlijke verhalen en actuele thema’s te maken.
Naast het bijstaan van dirigent Béni Csillag assisteert Alba ook regisseur Kenza Koutchoukali.

 

Kenza Koutchoukali

Regisseur


Kenza Koutchoukali (1988) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na drie jaar op het speelveld van De Nationale Opera (DNO), waar ze een gedegen basis kreeg in community art en dramaturgie, begon ze in 2015 als regisseur. Van Jan-Peter de Graaff, volgde zij bij DNO een tweejarig talenttraject in Amsterdam en Parijs. Vlak daarna werd Kenza regisseur bij KASKO en maakte zij met Anne-Maartje Lemereis de liedcyclus This is (not) a fairy tale. Komend seizoen werkt zij o.a. met De Nederlandse Bachvereniging en dansgezelschap MANIICO en is zij apprentice van Barrie Kosky bij de Komische Oper in Berlijn.

Bauwien van der Meer

Zangcoach

Bauwien studeerde aan het Koninklijke Conservatorium bij Sasja Hunnego en behaalde haar masterdiploma aan de Nieuwe Opera Academie. Bauwien was onder meer deelnemer aan de eerste lichting van het experimentele makerscollectief van het Kameroperahuis, waarin makers en performers samen tot actuele muziektheaterproducties komen, zoals in coproductie met 16 de Nederlandse Reisopera Being Arthur (Guinnevere) en Ik Vertrek (hoofdrol). In 2015 debuteerde ze bij de Nationale Opera als Mdma Cortese in Reimsreisje. Naast haar zangcarrière coacht ze veel koren en dirigeert zelf twee koren, het DKA (Dameskoor Almere) en het UKK (Utrechts Kamerkoor). Daarnaast zet ze zich in voor een gelijk speelveld van vrouwelijke en mannelijke componisten.

Back To Top