Solist

Dit jaar zal er worden samengewerkt met talentvolle jonge mezzosopraan Leonie van Rheden, die onlangs haar master Klassiek Zang met onderscheiding afrondde aan het Utrechts Conservatorium. Zij was daar in de leer bij Henny Diemer en volgde masterclasses bij o.a. Rudolf Jansen, Roland Hermann, Ed Spanjaard, Roberta Alexander, Jard van Nes en Barbara Hannigan.

In 2012 was Leonie ensemblelid van Opera Studio Nederland, waar ze de rollen Bianca in The Rape of Lucretia en Diana in La Calisto vertolkte. Verder zong zij Dido in Dido & Aeneas en Serena in een concertante Porgy & Bess alsook Cherubino, Dorabella en Donna Elvira in de voorstelling Nozze Don Così op het Grachtenfestival te Amsterdam. Naast opera is Leonie ook actief op het gebied van oratoria. Als soliste was zij te horen in o.a. Händel’s Messiah, Bachs Matthäuspassion en verschillende Bachcantates.
Zij zal voor ons project de solopartijen in Aaron Coplands In the Beginning en in de opdrachtcompositie van Georgi Sztojanov voor haar rekening nemen.

Back To Top