NSK’24: tot de zon opkomt – Enschede

  Datum | za 10-02-2024 om 20:00 - 22:00

  Locatie | Grote Kerk

  Adres | Oude Markt 32, 7511 GB Enschede

  Voorverkoop | €22.75

  Studententarief | €12.5

  Beschrijving

  Nederlands Studenten Kamerkoor

  o.l.v Lodewijk van der Ree
  percussie Yifan Du
  regisseur Catoo Lustig
  lichtontwerp Jasper Kayser

  tot de zon opkomt

  Wat doen jonge mensen ‘s nachts waar ze overdag geen tijd of vrijheid voor hebben? De ambitieuze zangers van het Nederlands Studenten Kamerkoor bezingen de nacht, met klassieke, folkloristische en hedendaagse koormuziek. Ga mee op reis door een slapeloze nacht, tot de zon opkomt.
  Het Nederlands Studenten Kamerkoor viert zijn 50e verjaardag en zet onder leiding van Lodewijk van der Ree een reeks onvergetelijke concerten neer. Bijzondere werken zijn de Pulitzer Prize-winnende Allemande van Caroline Shaw en het emotioneel geladen Del iubilo del core che esce in voce van Robert Heppener. Naast Nederlandse componisten zoals Diepenbrock duiken tussendoor ook traditionele Estse wiegenliedjes op. Ook gaat nieuw werk van Laura Polence in wereldpremière.
  Dit jaar wordt het koor begeleid door solist Yifan Du op de marimba/percussie. In samenwerking met regisseur (Catoo Lustig) en een lichtontwerper (Jasper Kayser) transformeert het NSK de muzikale reis in een meeslepende theatrale ervaring. ‘Tot de zon opkomt’ is een mijlpaal voor dit uitzonderlijke projectkoor dat al sinds 1974 hoogstaand amateurtalent koestert.

  Back To Top