NSK’24: tot de zon opkomt – Groningen

  Datum | vr 09-02-2024 om 19:30 - 21:30

  Locatie | AE-zaal (Prins Claus Conservatorium)

  Adres | Meeuwerderweg 1, 9724 EM Groningen

  Voorverkoop | €22.75

  Studententarief | €12.5

  Beschrijving

  Nederlands Studenten Kamerkoor

  o.l.v Lodewijk van der Ree
  percussie Yifan Du
  regisseur Catoo Lustig
  lichtontwerp Jasper Kayser

  tot de zon opkomt

  Wat doen jonge mensen ‘s nachts waar ze overdag geen tijd of vrijheid voor hebben? De ambitieuze zangers van het Nederlands Studenten Kamerkoor bezingen de nacht, met klassieke, folkloristische en hedendaagse koormuziek. Ga mee op reis door een slapeloze nacht, tot de zon opkomt.
  Het Nederlands Studenten Kamerkoor viert zijn 50e verjaardag en zet onder leiding van Lodewijk van der Ree een reeks onvergetelijke concerten neer. Bijzondere werken zijn de Pulitzer Prize-winnende Allemande van Caroline Shaw en het emotioneel geladen Del iubilo del core che esce in voce van Robert Heppener. Naast Nederlandse componisten zoals Diepenbrock duiken tussendoor ook traditionele Estse wiegenliedjes op. Ook gaat nieuw werk van Laura Polence in wereldpremière.
  Dit jaar wordt het koor begeleid door solist Yifan Du op de marimba/percussie. In samenwerking met regisseur (Catoo Lustig) en een lichtontwerper (Jasper Kayser) transformeert het NSK de muzikale reis in een meeslepende theatrale ervaring. ‘Tot de zon opkomt’ is een mijlpaal voor dit uitzonderlijke projectkoor dat al sinds 1974 hoogstaand amateurtalent koestert.

  Stadjerspas

  Met een Stadjerspas krijg je korting op de reguliere ticketprijs. Als je op ‘bestel tickets’ drukt volgt er een pop-up waarin je het ’Stadjerspas’-ticket kan aanschaffen. Houdt als pashouder bij de deur je pas gereed.

  Voorprogramma

  Een groep van tien jonge kunstenaars presenteert voor het concert van het NSK eigen werk. Kunst en de nacht ontmoeten elkaar. De kleine tentoonstelling belicht het thema ‘de nacht’ vanuit verschillende perspectieven, waarbij verschillende materialen en kunstvormen samenkomen. Voorafgaand aan het concert van het NSK kunt u hun werk bekijken in het Jazzcafe (in hetzelfde gebouw als het concert).
  Start expositie: 18:30, in jazzcafé van het conservatorium

  Kunstenaars:
  Povilas Būda
  Vlada Chernavina
  Gillian Heinsohn
  Nikola Jovanovic-devils
  Sofía Murillo Lommers
  Juste Marija / Yauku
  Agathe Plouzennec
  Casey Elias S.
  Michiel Teeuw
  Nina / Lila Vera Veloo

  Back To Top