Fortress Europe

het NSK in de opera!

Het NSK is gevraagd het operakoor te verzorgen in Fortress Europe, een nieuwe opera over één van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: de vluchtelingencrisis. Het is de eerste aflevering van Sign of the Times, een serie nieuw te schrijven opera’s die snel inhaken op de actualiteit, van Opera Trionfo en Asko|Schönberg.

Speellijst

ma 20 maart – Amsterdam, Stadsschouwburg     -Al gespeeld
di 21 maart – Amsterdam, Stadsschouwburg     -Al gespeeld
wo 22 maart – Amsterdam, Stadsschouwburg     -Al gespeeld
zo 14 mei – Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg     -Al gespeeld
do 8 november – ’s Hertogenbosch, Theater aan de Parade     Koop kaarten!

Het verhaal

De opera vertelt het verhaal van vrouwe Europa en haar zoon, de politicus. Zelf geboren in Noord-Afrika, trad Europa als jonge vrouw vol moed en idealen de wereld tegemoet. Nu leeft ze afgezonderd in haar appartement in Brussel. Ondertussen heeft haar zoon de opdracht de poort naar Europa te bewaken. Er ontspint zich een drama vol politieke belangen, persoonlijke verlangens en het rumoer van angst en haat van populisten.

De makers

Calliope Tsoupaki gebruikt in haar composities elementen uit oude en hedendaagse muziek, muziek uit Griekenland en het Midden-Oosten. Deze combineert ze tot een volkomen eigen muzikaal idioom. Na haar opleiding aan het Hellinicon Conservatorium Athene vervolgde zij haar studie in Nederland bij Louis Andriessen. Ze bleef en groeide uit tot een van de gezichtsbepalende componisten van Nederland.

Floris Visser behaalde de afgelopen jaren triomfen als regisseur in binnen- en buitenland. In 2012 werd hij aangesteld als Cultural Professor aan de TU Delft. Hij is de eerste Nederlandse regisseur die ooit werkte voor de Bolshoi Opera in Moskou, waar hij Mozarts Così fan tutte regisseerde. De productie ontving vijf nominaties voor het Gouden Masker, Ruslands meest prestigieuze theaterprijs.

Team & Cast

 

Back To Top