Op 25 februari zal voor het concert in de Hartebrugkerk in Leiden een lezing plaatsvinden door Studium Generale. Deze lezing is gratis toegankelijk en sluit aan op het thema ‘Emotioneel Abstract’!

Programma

Hutspot SG biedt dé mix van het seizoen! Die bestaat dit keer uit een samenwerking van SG met het Nederlands Studenten Kamerkoor. SG organiseert een lezing over robots die voelen, scheppen en falen als randprogramma bij het gezongen project van het Nederlands Studenten Kamerkoor over het spanningsveld tussen emotie en abstractie.

Robots die voelen, scheppen en falen

Intelligente Robots staan volop in de aandacht, maar bestaan er ook emotionele robots? Creatieve robots? Of hulpeloze of nutteloze robots? En waarom is dit van belang? Aan de hand van inspirerende voorbeelden wordt aangetoond dat robots meer zijn dan alleen maar slim, en dat we wat kunnen leren van de robots over wie we zijn als mens en dier.

Sprekers:
Dr. Peter van der Putten en dr. Maarten Lamers zijn creative researchers bij het Media Technology programma van het Leiden Insitute of Advanced Computer Science (LIACS), Universiteit Leiden.