Nirvana Dharma

NSK 2015

 

 

Met een een succesvol tournee trad het NSK onder meer op in toplocaties in Groningen, Amsterdam, Leiden, Antwerpen, Rotterdam, Utrecht en Enschede. Bovendien gaf het NSK een bijzonder ervaringsconcert in de mergelgrotten in Maastricht. Waar in Nederland kun je het publiek beter confronteren met leven (licht) en dood (donker) dan de gangenstelsels van de Sint Pietersberg?

Nirvana Dharma was de titel van het 41e project van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Het is een programma over de vragen die het leven en ons bestaan onvermijdelijk bij ons oproepen. Wat is leven, wat is waarheid, wat is goed en slecht? Is er een doel, bestaat toeval, hebben we een ziel? En hoe zit het met de dood? Er zijn vele levensbeschouwingen die deze vragen op zeer uiteenlopende wijze te lijf gaan.

De 36 jonge zangers van het NSK werden bijgestaan door het Artistiek Team, bestaande uit Kurt Bikkembergs (dirigent), Priske Dehandschutter (stem coach) en Rienk Bakker (repetitor). Ieder jaar werkt het NSK samen met een jonge en talentvolle instrumentalist. Op deze manier is er voor het koor de uitdaging om met een instrumentalist samen te musiceren en biedt het NSK aan de instrumentalist de kans om negen concerten te geven door heel Nederland en België. Dit jaar was de solist Rieneke Brink (fluit). Naast haar solostukken, soleerde Rieneke in ‘Nirvana Dharma’ van Einojuhani Rautavaara en ‘Watchman, Keeper, Healer’ van Albert Wissink.

 

 

 

Back To Top